torsdag 25 februari 2016

– Det är precis som att köra en vanlig bil

Härnösandshus har fått sin första gasbil. Bakom ratten sitter Ann-Katrin Lind som arbetar med fastighetsskötsel.
– Det är precis som en helt vanlig bil, jag märker ingen skillnad, säger Ann-Katrin, som både hunnit köra ett antal mil och tanka på tankstationen intill Highway Hotel.

Härnösandshus köpte in biogasbilen i december och fler satsningar väntar framöver.
– Vi har ett långsiktigt mål att uppnå en fossilfri fordonspark och det här köpet är ett steg i rätt riktning för att uppfylla det målet, säger Göran Albertsson, vd.
För Ann-Katrin Lind har gasbilen blivit ett lyft.
– Jag kör en hel del i jobbet och då känns det extra bra att kunna vara miljövänlig, sen är det väldigt bekvämt att ha en egen arbetsbil.
Ann-Katrin Lind har jobbat på Härnösandshus sedan 2002 och haft en rad olika arbetsuppgifter. Idag arbetar hon som fastighetsskötare och är ofta ute på vägarna.
– Biogasbilen har hittills fungerat utmärkt, även när det varit riktigt kallt, berättar Ann-Katrin Lind, som tror att fler kommer att välja gasbil framöver, nu när det finns en tankstation för fordonsgas i Härnösand.
Härnösandshus första gasbil, en Volkswagen Caddy tankas förstås på Hemabs nya gasmack intill Highway Hotel. Bilen körs av fastighetsskötaren Ann-Katrin Lind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar